Akcija Vitamin C šumeće tablete 1000 mg

Vitamin C šumeće tablete 1000 mg

Kratki opis

Šumeće tablete se vrlo brzo rastapaju u tekućini te daju okus naranče. Basic Nutrition Vitamin C šumeće tablete sadrže znatno manju razinu natrija od ostalih proizvoda na tržištu.


20 šumećih tableta


Rasprodaja do isteka zaliha.

Dostupnost: Dostupno

Komada na skladištu 243

Standardna cijena: 38,75 kn

Special Price 9,69 kn

Detalji

Šumeći Vitamin C 1000mg, dodatak prehrani

Proizvođač: Premier Health product Ltd., Wolfe Road, Coventry, CV4 9UP, England
Odgovoran za RH: Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6, 10437 Rakitje
Neto količina: 20 tableta

Dnevna doza: Jedna tableta sadrži 1000 mg vitamina C (1666% PDU)

Sastojci: kiselina - limunksa kiselina, regulator kiselosti - kalijev hidrogen karbonat, vitamin C (askorbinska kiselina), učvrščivač – inulin, sladilo - natrij ciklamat, aroma - naranđa okus, tvar za povećanje volumena – sorbitol, bojilo - beta karoten, sladilo - natrij saharin

Način primjene: Odrasli: Jedna tableta dnevno, otopiti u 200 ml vode

Napomene:
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Ne koristiti ako je zaštitna folija ispod čepa oštećena.
Čuvati od dohvata male djece.
Pogodan za vegeterijance.

Upozorenja: šumeća tableta sa šećerom i zaslađivaćima.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

 

O vitaminu C:

Vitamin C je jedan od najistraživanijih vitamina uopće a poznat je još pod nazivom askorbinska kiselina. Askorbinska kiselina ima veliku ulogu u stvaranju kolagena značajnog za razvoj i regeneraciju tkiva, krvnih žila, kostiju i zuba. Ona povećava otpornost organizma prema virusnim i bakterijskim infekcijama uključujući i alergije a ucinkovita je i kod bolesti dišnih putova i još niz drugih bolesti.

Nedovoljan unos vitamina C može dovesti do avitaminoze koja se najčešće događa kod djece, alkoholičara i starijih osoba. Izraziti nedostatak tog vitamina dovodi do bolesti, koja se zove skorbut.

Askorbat je jedan od glavnih antioksidantnih spojeva, a njegova funkcija je samostalno uklanjanje molekula slobodnih radikala i mikroba a uz potporu drugih vitamina poput vitamina E, vitamina A i minerala kao što su selen i cink poboljšat će cjelokupno zdravstveno stanje našeg organizma.

Vitamin C potiče rad našeg imuniteta i ubija bakterije. Ako ga ima dovoljno gotovo sve stanice u našem organizmu dobivaju njegovu potporu, a najveću korist imaju interferon, antitijela i bijela krvna tjelešca (leukociti), koja tijekom bolesti najviše i gube vitamin C.

Vitamin C se jednako dobro bori i protiv bakterijskih infekcija. Imunološki sustav pruža dobar odgovor na C vitamin što je dobro jer je ponekad teško razlučiti virusne ili bakterijske upale pluća ili bronhitisa. Slijedom toga, vitamin C dobro se nosi sa neugodnim infekcijama dišnih putova a posebice je dobar kod prehlada koje traju kraće i slabijeg su inteziteta ukoliko se na vrijeme započne s njegovim uzimanjem.

Vitamin C u dnevnim količinama od jednog grama počinje dijelovati kao antihistaminik što je dobro ako patimo od alergija. Kako bi djelovao kao antihistaminik potrebno ga je uzimati minimalno mjesec dana prije vremena u kojem započinju alergije.

Tijelo koristi vitamin C ubrzo nakon što ga primi, zato dnevne doze treba raspodjeliti kroz dan. Vitamin C je najbolje konzumirati s obrokom, jer probavni enzimi pospješuju koncentraciju vitamina u krvi.

 


Dodatne informacije

Sadrži vitamin C
Količina 20 tableta

oznake proizvoda

Korisnite razmaknicu za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike ('') za izraze.


Vaše mišljenje

Samo prijavljeni korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte korisnički račun