Ulje jetre bakalara 400 mg (Omega-3)

Kratki opis

Ulje jetre bakalara se tradicionalno koristi za očuvanje fleksibilnih i zdravih zglobova. Predstavlja bogat izvor nutrijenata, uključujući i veliku količinu vitamina A i D, te Omega 3 masnih kiselina EPA i DHA.


Pakiranje: 60 kapsula.

Dostupnost: Dostupno

Komada na skladištu 139

23,75 kn

Detalji

Ulje jetre bakalara s vitaminima A i D, dodatak prehrani

Proizvođač: Premier Health product Ltd., Wolfe Road, Coventry, CV4 9UP, England
Odgovoran za RH: Kvantum-tim d.o.o., Voćarska 6, 10437 Rakitje
Neto količina: 60 kapsula

Jedna kapsula sadrži  %PDU
Vitamin A 800 μg (2664 iu) 100%
Vitamin D 5 μg (200 iu) 100%
400 mg ulja jetre bakalara osigurava:
EPA 32 mg  
DHA 36 mg  
Ukupno Omega-3 80 mg  

Sastojci: Ulje jetre bakalara, tvar za želiranje – želatina, stabilizator – glicerin, voda, vitamin A (retinil palmitat), vitamin D3 (kolekalciferol)

Način primjene: Odrasli: Progutati jednu kapsulu dnevno s hranom

Napomene:
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Ne koristiti ako je zaštitna folija ispod čepa oštećena.
Čuvati od dohvata male djece.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suhom mjestu.

 

O ulju jetre bakalara i vitaminima A i D:

Ulje jetre bakalara je bogat izvor hranjivih tvari i bitnih vitamina, uključujući vitamin D i vitamin A, kao i protuupalnih omega-3 masnih kiselina. Kako većina ljudi ne jede dovoljno hrane protuupalnih svojstava a koja je ujedno bogata vitaminima D i omega-3 masnim kiselinama - važnim hranjivim tvarima koje igraju ključnu ulogu u kardiovaskularnom, hormonskom, imunološkom, reproduktivnom i neurološkom zdravlju - mogu imati koristi od redovnog nadopunjavanja prehrane konzumacijom ulja jetre bakalara.

Deseci studija povezali su ulje jetre bakalara sa sljedećim pogodnostima:

  • snižavanjem visokog kolesterola i visokih triglicerida
  • sprečavanjem i liječenjem dijabetesa
  • snižavanjem visokog krvnog tlaka
  • sprečavanjem srčanih bolesti
  • smanjenjem rizika od osteoartritisa
  • liječenjem depresije
  • smanjenjem rizika od autoimunih bolesti
  • pomoći pri borbi s problemima očiju poput glaukoma i zaštiti vida
  • liječenjem infekcija uha, alergija i astme
  • sprečavanjem i liječenjem bolesti bubrega
  • blagotvornim učincima pri liječenju rana na koži
  • održavanjem zdravlja kostiju i sprječavanjem nastanka osteoporoze

Vitamin A (inače poznat kao Retinol) moćan je saveznik u zaštiti protiv infekcija tijekom ljetnih mjeseci. To je vitamin topiv u masti, što znači kako tijelo pohranjuje "viškove" za buduću uporabu.  Vitamin A važan je za kontrolu rasta i razvoja epitelnog tkiva i sudjeluje u stvaranju vidnog pigmenta. Nedostatak vitamina A utječe na razne poremećaje, od noćnog sljepila do određenih dermatoloških problema.  Dobro je poznat po svojim antioksidacijskim svojstvima i kao takav nezamjenjiv je u borbi protiv srčanih i drugih degenerativnih stanja. Potreban je za zdravu reprodukciju, hormonsku ravnotežu žena, pravilan rast te za ravnotežu šećera u krvi.  Trudnice posebno trebaju paziti na unos vitamina A, jer prevelika količina njegova unosa može imati štetan učinak na bebu.  Njegovo prekomjerno uzimanje može izazvati brojne toksične učinke praćene poremećajima u probavi, na koži, kostima i zglobovima.  Glavni izvori vitamina A su jetra, mlijeko i mliječni proizvodi, maslac, žutanjak i riba. U tkivu životinja i morskih riba je prisutan u esterificiranom stanju. Dok se u biljkama nalazi kao provitamin A ili beta-karoten.  Unošenjem Beta-karotena kojeg naše tijelo pretvara u vitamin A, također možemo nadopuniti potrošene zalihe. Beta-karoten je jak antioksidans koji poboljšava integritet sluznice, pridonosi zdravom imunološkom sustavu i smanjuje upale (posjeudje sve osobine korisne za smanjenje simptoma peludne alergije). U samoj hrani, možemo ga prepoznati po svojoj svijetloj boji. Mrkve, marelice, slatki krumpir i mango su izvrsni izvori.

Vitamin D je nužan za izgradnju i održavanje zdravih kostiju zato što kalcij, primarna komponenta kostiju, može biti apsorbiran samo kada je vitamin D prisutan u našem tijelu. Naše tijelo proizvodi vitamin D kada izravna sunčeva svjetlost pretvori kemijsku tvar u koži u aktivni oblik vitamina (kalciferol). Vitamin D se rijetko pronalazi u namirnicama stoga da bi ste ga unjeli u organizam konzumirajte mlijeko, obogaćene žitarice i ribu poput lososa, skuša i srdela. Količina vitamina D, kojeg proizvodi naša koža, ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući doba dana, godišnje doba, područje u kojem živimo i pigmentaciju kože. Ovisno o tome gdje živimo i naš način života, proizvodnja vitamina D može se smanjiti ili biti potpuno odsutna tijekom zimskih mjeseci. Zaštita od sunca (poput krema), premda je važna, također može smanjiti nastanak vitamina D. Mnoge starije osobe ne izlažu se redovito sunčevoj svjetlosti i iz tog razloga imaju poteškoće s apsorpcijom vitamina D, pa bi njegovo uzimanje u kombinaciji s multivitaminom moglo poboljšati zdravlje kostiju.

Bez vitamina D kosti mogu postati meke, tanke i krhke. Nedostatak vitamina D također je povezan s osteoporozom i nekim vrstama karcinoma.

 

 


Dodatne informacije

Sadrži Ulje jetre bakalara, Vitamin A i D, Omega-3 masne kiseline (EPA i DHA)
Količina 60 kapsula

oznake proizvoda

Korisnite razmaknicu za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike ('') za izraze.


Vaše mišljenje

Samo prijavljeni korisnici mogu pisati recenzije. Molimo, prijavite se ili kreirajte korisnički račun